G+H Noise Control levert een mobiele akoestische meetbox

G+H Noise Control ontving een vervolgopdracht van een toeleverancier aan de automobielindustrie voor de vervaardiging en levering van een compacte, mobiele akoestische meetbox.

24 jun 2022

De meetbox werd geleverd met een zeer hoge geluidsdrukreductie van Dw= 51 dB en een reflectiearme binnenbekleding – geschikt voor akoestische metingen bij een lagere meetfrequentie van 250 Hz. Hierbij werd gebruik gemaakt van het G+H SONEX®K-paneelsysteem en de G+H SONEX®WF vlakke absorberende panelen. In verband met de beperkte ruimte op wisselende locaties (vervoer via liften, door deuren, enz.) moest de meetbox in twee delen worden ontworpen, terwijl tegelijkertijd de mogelijkheid moest worden geboden van eenvoudige montage tot een functionerende compacte eenheid. In de meetbox worden hydraulische aggregaten gemeten. Daartoe was het nodig 20 hydraulische aansluitingen van verschillende diameter in de wanden te integreren en de binnenste trog van de box waterdicht te maken. De laatste akoestische metingen vonden plaats in de nieuwe laboratoria van het Akoestisch Competentiecentrum in Maxdorf.

 

 

Terug naar nieuwsoverzicht